LED-lampen in het huis, plafonds LED-straatverlichting, LED-verlichting bedrijfs- en productieprocessen, LED-koplampen in auto's en LED-oplossingen voor binnenverlichting - het is het licht dat de toekomstige gunsten.

Gloeilamp heeft een probleem met de hoeveelheid verbruikte energie - ongeveer 95% afgegeven warmte en slechts 5% - voor zichtbaar licht. Typisch voor het een lichtopbrengst van 10-15 lm / W, die duidelijk laat zien hoe het grootste deel van de stroom wordt omgezet in warmte in plaats van licht.

De lichtopbrengst van een lamp wordt gemeten in lumen per Watt - lm / W - dat wil zeggen, elke watt wordt "omgezet" in een aantal lumen lichtstroom.

Elke lamp heeft een andere lichtopbrengst, die precies laat zien wat zijn efficiëntie betekent om de elektrische energie om te zetten in licht.

Helderheid herkent direct de economische rentabiliteit en het voordeel van het gebruik van elke afzonderlijke lamp.

Jaarlijks worden er miljarden lampen geproduceerd en geconsumeerd. De ontwikkeling van de innovatie in de productie van lichtbronnen zijn gericht op het verbeteren van hun lichtgevende als de belangrijkste parameter in het bereiken van maximale energie-efficiëntie. Vereisen meer en energiezuiniger vervangt de gloeilamp zoals fluorescerende, halogeen- en LED lampen.