Licht is de basis van het leven in al zijn vertrouwde vormen. Het is een symbool van het goede en is een van de noodzakelijke basisvoorwaarden voor het bestaan ​​van de moderne wereld. Iedereen ziet de objecten dankzij het licht dat ze uitstralen of reflecteren. De regenboog laat perfect alle kleuren zien die te danken zijn aan het zichtbare licht.

Licht in het kort

"Licht is straling met een golflengte in het zichtbare bereik van het elektromagnetisch spectrum - ongeveer 400 tot 750 nm."

Tot vandaag wordt het Olympische vuur gedragen door fakkels

Toch wil de wens om het vuur te vinden en de vroegste verschijning van een constante behoefte om kunstmatige lichtbronnen te voorzien in het dagelijks leven, het licht van de antieke oudheid in een vitaal deel van het wezen van elke persoon veranderen.

De eerste vroegste kunstmatige lichtbronnen zijn open haarden, kaarsen en fakkels. Historisch gezien volgden er olie-, kerosine- en gaslampen en lantaarns, en de ontdekking van elektriciteit stond de productie van een verscheidenheid aan kunstmatige lichtbronnen toe, waaronder de elektrische lamp.

De gloeilamp of gloeilamp, ook wel een lamp genoemd vanwege zijn vorm, is een verlichtingsapparaat dat een bron van kunstlicht is. Het licht wordt in dit geval uitgezonden door een geleider, verwarmd dankzij de weerstand in de elektrische stroomstroming.