De Nobelprijs-bekroonde LED-verlichting vervangt snel TL-verlichting
Fluorescentieverlichting is een goedkope manier om te verlichten, maar het heeft een aantal nadelen.

Deze lampen gebruiken fosfor waardoor de elektronen passeren om licht te verkrijgen.

In dit artikel bespreken we de tekortkomingen die u moet weten voordat u kiest voor welke verlichting u wilt kopen.

1. Frequent aan / uit verkort hun levensduur

Als u deze lamp op een plaats monteert waar u hem vaak in- en uitschakelt, wordt de levensduur ervan aanzienlijk verkort. Een andere reden die kan leiden tot een verkorting van het leven en slechte klimatologische omstandigheden.

Telkens wanneer u de lamp start, erodeert het oppervlak van de kathode en wanneer het materiaal verdwijnt, stopt de lamp met branden. Met deze lampen is het beter om ze te stoppen als u niet energiezuiniger hoeft te zijn.

2. Toxische materialen

Elke fluorescentielamp bevat het kwiktoxine dat bij het morsen een grote perimeter kan verontreinigen. Kwik kan ook in fosfor worden gevonden, maar gebroken glas van een lamp wordt als gevaarlijker beschouwd dan kwik zelf.

Het is raadzaam om als de kapotte lamp de plaats schoonmaakt met natte handdoeken de gebroken stukken op te vangen. Daarna moet de hele kamer worden geventileerd en de handdoeken in enveloppen worden uitgeworpen.

3. Ultraviolet licht

Fluorescentielampen zenden ultraviolette stralen uit. 8 uur onder deze lamp zitten is gelijk aan één minuut onder de zon. Dit kan een ernstig probleem zijn voor mensen die gevoelig zijn voor licht.

De ultraviolette stralen maken het ongeschikt voor galerijen en musea omdat licht exposities kan beschadigen. Als u nog steeds zo'n lamp moet gebruiken, moet u een speciaal veiligheidsglas voor het display plaatsen om het te houden.

4. Ruis

Fluorescentielampen gebruiken ballast om zich te stabiliseren terwijl elektriciteit door de lamp stroomt. Maar dat is wat een behoorlijk onaangenaam geluid maakt. Bovendien verliezen deze lampen veel energie bij het gebruik van een magnetisch voorschakelapparaat.

5. Ondoeltreffend in slechte klimatologische omstandigheden

Fluorescentielampen hebben een speciale temperatuur nodig om te werken. Als de temperatuur drastisch wordt verlaagd of verhoogd, werkt de lamp mogelijk niet meer.

Als de temperatuur onder nul daalt, is de kans groot dat de lamp helemaal niet wordt ingeschakeld. Ook stoten ze geen warmte uit zoals gloeilampen en de winter kan bedekt zijn met ijs of sneeuw.

6. Ze zijn niet milieuvriendelijk

Recycling van fosfor en kwik is een serieus probleem. In de meeste landen moeten deze lampen in afzonderlijke containers worden gerecycled omdat ze giftig zijn.

Voor commerciële of industriële doeleinden zijn er speciale bedrijven die fluorescentielampen recyclen, maar die kunnen duur zijn. En als dit niet beschikbaar is voor de klant, zal hij niet gemotiveerd zijn om te recyclen, wat ernstige problemen voor de natuur zou veroorzaken

7. Verlies van licht

Wanneer u een fluorescentielamp inschakelt, levert deze licht op 360 graden. Dit betekent dat slechts 60-70% van het geproduceerde licht in gebruik komt terwijl de andere verloren is.

Op dit moment zijn de beste alternatieven voor fluorescentielampen de LED's die elk nadeel oplossen. Het enige probleem met hen is de relatief hogere prijs.